64,00Kč
Popis
Zelený čaj Kabusecha z oblastí Kirishima v prefectuře Kagoshima dostal jméno podle rohoží neboli kabuse, které zastiňují čajové lístky. Kvalitou stojí mezi čaji Sencha a Gyokuro zejména proto, že čaj je stíněn daleko kratší dobu než Gyokuro. Po zalití tmavě zelených, jehličkovitých lístků vznikne zelenožlutý nálev, jehož vůně i chuť připomínají čerstvou limetku a umami. Vše zakulacuje jemný nádech smetany.
vodou o teplotě 70°C zalejte čaj v poměru 12 g (cca 7 zarovnaných čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 2 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 3-4 nálevy.
Green Kabusecha tea from the area of Kirishima in Kagoshima Prefecture derived its name from the word kabuse, meaning covered or shaded tea. Cultivation includes a period of 10 to 14 days when covers are placed directly above the tea bushes prior to harvesting. Consequently, the tea is intensely green and combines the characteristics of Gyokuro and Sencha. The dark green, needle-like leaves brew into a green-yellow liquor, the aroma and taste of which are reminiscent of fresh lime and umami rounded off by a hint of cream.
Zelený čaj Kabusecha z oblastí Kirishima v prefectuře Kagoshima dostal jméno podle rohoží neboli kabuse, které zastiňují čajové lístky. Kvalitou stojí mezi čaji Sencha a Gyokuro zejména proto, že čaj je stíněn daleko kratší dobu než Gyokuro. Po zalití tmavě zelených, jehličkovitých lístků vznikne zelenožlutý nálev, jehož vůně i chuť připomínají čerstvou limetku a umami. Vše zakulacuje jemný nádech smetany.
vodou o teplotě 70°C zalejte čaj v poměru 12 g (cca 7 zarovnaných čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 2 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 3-4 nálevy.
Green Kabusecha tea from the area of Kirishima in Kagoshima Prefecture derived its name from the word kabuse, meaning covered or shaded tea. Cultivation includes a period of 10 to 14 days when covers are placed directly above the tea bushes prior to harvesting. Consequently, the tea is intensely green and combines the characteristics of Gyokuro and Sencha. The dark green, needle-like leaves brew into a green-yellow liquor, the aroma and taste of which are reminiscent of fresh lime and umami rounded off by a hint of cream.