Bylinkové sirupy a jejich použití

Bylinkové sirupy a jejich použití

Sirup z plodů čeného bezu

Sirup z plodů čeného bezu se aplikuje především při chřipce, rýmě, kašli a horečce. Podpůrný prostředek močopudný, při chorobách ledvin a močového měchýře. Též vhodný proti zácpě

Třezalkový sirup

Je účinným prostředkem proti neklidu a nespavosti, neboť posiluje nervy. Rovněž působí blahodárně na trávící systém a látkovou výměnu. Je protizánětlivá.

Řebříčkový sirup

Působí příznivě při žaludečních potížích, nechutenství, křečích, nadýmání a průjmu. Působí protizánětlivě a upravuje krevní oběh.

Směs vhodná při nachlazení

Směs bylin například jitrocel, podběl, šalvěj, mateřídouška, máta apod., které příznivě působí při onemocnění horních a dolních cest dýchacích a podporují rychlou regeneraci organismu.

Zimní bylinková kůra

Obsahuje např. yzop, vřes, šípek atd. posilují organismus proti vlivům chladu a zvyšují jeho odolnost proti některým infekčním onemocněním např. chřipce. Též podpůrný prostředek při zánětech močového měchýře a chorobách ledvin.

Lipový sirup

Je vhodný při infekčních a horečnatých onemocněních, kde je žádoucí potní kůra, též podporuje činnost ledvin, močového měchýře, žaludku a střevní činnost.

Meduňkový sirup

Meduňkový sirup celkově uklidňuje při nespavosti, srdečních neurózách, lehkých střevních a žaludečních katarech a vůbec při psychoneurotických obtížích.

Mateřídouškový sirup

Indikuje se při poruchách žaludečních a střevních, při katarech dýchacích cest, při dráždivém a černém kašli.

Jitrocelový sirup

Celkově posiluje plíce a průdušky. Je vhodný při nachlazení, kašli, chrapotu, chřipkách. Napomáhá lymfatickému systému k čištění organismu.

Dětský sirup

Směs jahodníku, lípy, řebříčku a meduňky. Celkově očisťuje a harmonizuje organizmus.

Kopřivový sirup

Působí močopudně při otocích, zánětlivých onemocněních cest močových, ledvinových potížích, revmatismu, dně. Při nachlazení dolních cest dýchacích.

Sirup pro dobrou náladu

Tato směs dobromysly, mateřídoušky a anděliky, příznivě ovlivňuje plíce, průdušky a trávící trakt. Navozuje pohodu, dobrou náladu a uvolnění.

JAVOROVÝ SIRUP

Je získávaný z javorů rostoucích v Kanadě. Používá se na palačinky, wafle, do čaje a kávy, zmrzliny, jogurtu.

Štítky: ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*