Čaj Pu-erh spaluje tuky a chutná skvěle

Čaj Pu-erh spaluje tuky a chutná skvěle

Čaj známý pod názvem Pu-erh nese své jméno podle městečka v čínské provincii Jün-nan, centra prastaré prefektury. Ta dala čaji označení jeho původu a krajina mu věnovala své jméno. Leží v okrese S‘-mao v jižní části provincie Jün-nan.

Z nejstarších čínských historických památek a pramenů vyplívá, že čaj Pu-erh se používá jako léčivý prostředek již více než 1700 let.

Jak se čaj Pu erh vyrábí?

První krok – zelený čaj

V první fázi zpracování se nechávají čerstvě sklizené čajové lístky zavadnout ve speciálních kotlích, poté se ručně svinují a na konec suší na slunci. Jako výsledek prvního kroku se získává „nezpracovaný surový čaj“.

Druhý krok

Druhá fáze zpracování obsahuje roztřídění čajových lístků proséváním, následné pražení a konečně svinování. Třesením a proséváním se roztřídí čajové lístky a současně se odstraní cizí tělesa, stonky a drobky. Při výrobě různých sort lisovaných čajů se ještě dnes používá tradiční metoda pražení. Mimořádně účinný nápoj: Podle kvality, dávkování a způsobu přípravy působí Pu-erh buď jemně, s pomalým nástupem účinku, a nebo rychle a především při značně silném dávkování tvrdě. Tady bychom si měli vzít k srdci jednu zásadu, a sice, že slabší dávkování je pokaždé lepší než dávkování příliš silné. Oblast použití sahá díky jeho přednostem od prevence až po terapii rozmanitých chorob. Přitom není klasickým léčivým čajem používaným pouze k léčení poruch tělesných funkcí, nýbrž také „potravinou“, nápojem čistící a obnovující celý organismus a prokazuje cenné služby i při hubnutí.

Léčivé účinky čaje Pu-erh

Čaj Pu-erh je pro naše zdraví truhlicí plnou skvostů. Udivující pestrost jeho léčivých účinků se osvědčovala v lékařské praxi Číny po celá tisíciletí. Dnes potvrzující skutečnosti i výzkumy západní medicíny.

  • rozpouští tukové polštářky
  • čistí krevní řečiště, účinně zbavuje tělo jedovatých zplodin a usazenin
  • snižuje hodnoty cholesterolu, triglyceridů a kyseliny močové v krvi
  • působí bakteriostaticky a je vynikající prevencí proti různým infekčním chorobám
  • povzbuzuje trávení
  • výrazně napomáhá sekreci tělesných tekutin
  • podněcuje celou látkovou výměnu

Příčinou jeho mimořádné účinnosti je přítomnost značného množství cenných látek. Významná je například relativně vysoká koncentrace minerálních látek a vitaminu E, vápníku, manganu, hořčíku, mědi, zinku, železa a selenu.

Výrazné úbytky na váze prostřednictvím čaje Pu-erh

Stále znovu a znovu slyšíme, že lidé trpící nadváhou ztratili 10 kg během jednoho měsíce, či dokonce ještě více. Může to znít neuvěřitelně, přece je to však možné. Ale samotným pitím čaje toho nedocílíte – může hubnutí jen velice silně a účinně podpořit. Důležité je navíc i to, aby se zásadně změnil výživový plán a aby lepší strava byla konzumována již trvale. Hubnutí totiž začíná především v hlavě. Kdo jí či pije po rychlém úbytku váhy i nadále nebo znovu nerozumně, tomu ani Pu–erh nepomůže tak, jak by si přál.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*